Eklem Sertliğine Ne İyi Gelir?

Baharat ve Bitki Çayları: Eklem Şişliğine Karşı

 

Zencefil: Anti-inflamatuar özellikleriyle bilinir.

Zerdeçal: Kürkümin içeriği sayesinde şişlik karşıtı etkiye sahiptir.

Yeşil Çay: Antioksidanlar açısından zengin, iltihapla mücadele eder.

Meyan Kökü: Doğal kortizon etkisi göstererek şişliği azaltabilir.


Eklem Şişliğine İyi Gelen Çay Tarifi:

Malzemeler:

 

1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil

1 çay kaşığı zerdeçal tozu

1 yeşil çay poşeti

½ çay kaşığı meyan kökü (isteğe bağlı)

1 litre kaynar su

Bal veya limon (tatlandırmak için)


Yapılışı:

Kaynar suyun içine zencefil, zerdeçal ve meyan kökünü ekleyin.

Karışımı 5-10 dakika demleyin.

Yeşil çay poşetini ilave edip 2-3 dakika daha demleyin.

Süzerek fincanlara bölüştürün.

İsteğe göre bal veya limon ile tatlandırarak servis yapın.

Her gün 1-2 fincan tüketmek, eklem şişliği ve ağrılarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ancak, herhangi bir sağlık sorununuz varsa veya düzenli ilaç kullanıyorsanız, bu baharatları kullanmadan önce bir sağlık profesyoneline danışmalısınız.

« Anasayfa